Четвер, 28.03.2024, 17:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

19 грудня православні люди всього світу святкують День св. Миколая Чудотворця. За народними повірями саме в цей день Миколай спускався на землю з небес і допомагав знедоленим. У нашій школі під керівництвом класного керівника 3 класу Крук Г.М. пройшло свято Миколая. У цей важливий для кожної дитини день, учні зуміли передати атмосферу зимового свята. Виступами маленьких артистів могли помилуватися їхні батьки та учні школи. На заході лунали пісні, хлопчики-сніговики та дівчатка-ангелики виконували танці.

Переглядів: 236 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

З метою розвитку знань, умінь, творчих здібностей учнів у нашій школі з 10 по 14 грудня 2018 року проходив Тиждень зарубіжної літератури.
«Зупинись і подумай! Чи можеш ти жити без літератури? Чи буде повним твоє життя без книги, без поезії, без театральних вистав?». Саме такими словами було розпочато лінійку «Запрошуємо до Країни Літературії», на якій було оголошено план заходів в рамках предметного Тижня.
У понеділок, 10 грудня, у День книги і читання, учні розгадували кросворди, ребуси на літературну тематику, взяли участь у літературній вікторині «Сторінками улюблених книг». З учнями 5-6 класів було проведено анкетування «Який я літературний герой?»
У вівторок, 11 грудня, у День гри та творчості, відбувся конкурс на кращу літературну газету та виставка-конкурс малюнків «Читаємо, уявляємо, малюємо ». Для учнів 8 класу було проведено інтелектуальну вікторину «Із скарбниці античної мудрості». Б ... Читати далі »

Переглядів: 255 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

Історія - наука про минуле і сучасне, це бачення і судження кожної особистості на ті чи інші історичні процеси, явища, події.
Нещодавно Новосад Г.С. провела відкритий урок з історії у 9 класі на тему "Розвиток освіти і науки на території України в І пол.19 ст.". Працюючи в групах, учні визначали позитивні і негативні риси розвитку культури в І пол.19 ст., досліджували і порівнювали розвиток освіти на території західноукраїнських земель та Наддніпрянської України. Опрацювавши історичні документи, аналізували ставлення російського уряду до освіти і науки на території України. Переглянувши відеофільм, діти довідались про відкриття вищих навчальних закладів в І пол.19 ст., на Україні, а також досягнення науковців в той період. Отримавши випереджувальні завдання, учні доповідали пр ... Читати далі »

Переглядів: 237 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

З метою підвищення правової освіти школярів, формування в учнів свідомого ставлення до необхідності поважати норми права та законності з 10 по 14 грудня 2018 року у школі проходив Всеукраїнський тиждень права, в рамках якого були проведені такі заходи:

- бесіди «Діти України про свої права» (Крук Г.М.), «Кожна дитина має право» (Воронко Л.І,); «З законом на ти»( Новосад Г.С.);
- правова абетка «Мої права» (Павлишина В.І.);
- година правознавства «Я маю право. Кожна людина має право» (Пальна В.В.);
- розмова в колі «Що я знаю про символи моєї держави?» (Кавуза Н.С.);
- правовий ринг «На терезах Феміди»( Павлишина Т.А.)
- вікторина в малюнках «Права дитини» (Павл ... Читати далі »

Переглядів: 234 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

25 листопада 2018 р. відбулося відкриття акції «16 днів проти насильства», де учнів школи було ознайомлено з планом проведення, а також про організацію шкільної діяльності протягом цих 16 днів.
Цього ж дня розпочалося проведення інформаційних п’ятихвилинок, присвячених Міжнародному дню насильства щодо жінок, на яких члени учнівського самоврядування інформували учасників навчально-виховного процесу та розповсюджували білі та червоні стрічки – символи боротьби з насиллям та СНІДом.
04 грудня педагогом-організатором Довгаль В.В. з учнями 1-2 класів була проведена акція-заклик «Долонька доброти», де учні клеїли долоньки на стенд з позитивними побажаннями один одному.
Класними керівниками були проведені такі заходи:
бесіди «Ні - аг ... Читати далі »

Переглядів: 246 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

До Дня Збройних сил України у школі педагогом-організатором Довгаль В.В. був проведений конкурс "Містер школи". Ведуча - голова учнівського самоврядування Павлишина Олена, привітала усіх хлопців зі святом, побажала їм здоров'я, сили та успіхів у перемозі. Для учасників, щоб перевірити їх винахідливість, уміння зорієнтуватися у нестандартних ситуаціях, вправність, мислення та кулінарні здібності були організовані конкурси: "Презентація", "Умілий кухар", "Мої таланти", "Джентельмен", "Молодий солдат".
Перемогу у конкурсі здобув Березуцький Богдан. а "Віце- містером" став Пальона Олесь.

Переглядів: 219 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

Пам’яті тих, хто загинув від голодомору 1932-1933 років, був присвячений тиждень у нашій школі. Протягом якого було проведено ряд заходів:
- бесіди: ««Про Голодомор в Україні» (Крук Г.М., Воронко Л.І.)
«Скорботна пам'ять поколінь» (Павлишина О.М.)
- виховні години «День пам’яті жертв Голодомору» (Пальона В.В.); «Що я знаю про Голодомор 1932-1933 рр.» (Нововсад Г.С.)
- година історичної пам’яті «Україна пам’ятає» (Петровська А.А., Кавуза Н.С.)
Класний керівник 6 класу Павлишина Т.А. провела відкриту виховну годину «Жнива скорботи», під час якої учні декламували поезії, розповідали про божевілля людей, про випадки людоїдства, переглядали фрагменти фільмів. А також під звуки «Реквієму» Моцарта усі присутні із запаленими свічками пом’янули хвилиною мовчання тих великомучеників нашої тяжкої історії – мільйони українських селян, що ... Читати далі »

Переглядів: 211 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

20 листопада на базі філії «Башарівська ЗОШ І –ІІ ступенів» відбулося засідання МО класних керівників на тему «Особистісно-діяльнісний підхід як умова розвитку та саморозвитку у процесі виховання та навчання». Керівник МО Новосад Г.С. підготувала для учасників розробку матеріалів «Особливості адаптаційного періоду учнів п’ятого класу до навчання у середній школі».
Під час семінару класний керівник 5 класу Кавуза Н.С. провела виховний захід до Дня толерантності «Толерантність врятує світ», на якому учні декламували вірші, виконували пісні «Веселка», Усмішка», «Я бажаю вам добра», «А що таке щастя». До дітей на свято завітала бабуся Шапокляк, роль якої зіграла вихователь ГПД Воронко Ю.Я.

Переглядів: 205 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

Нещодавно у філії «Башарівська ЗОШ І- ІІ ступенів » відбулося свято “Від рідного слова ти сил набирайся, ніколи й ніде ти його не цурайся », яке підготувала й провела класний керівник 7 класу Павлишина О.М. Під час заходу діти насолоджувались барвами віршованого слова, милозвучністю української пісні у виконанні дівчаток-семикласниць. Справжньою окрасою свята став танець «Донечка Вкраїни», який виконала Крук Яна. Та найбільше захоплення викликала конкурсна програма. Між собою змагалися команди мовознавців «Дивослово» (6 клас) та «Берегиня» (7 клас). Цікавими були конкурси «Битва синонімічних рядів», «Швидкісний експрес», «Майстри слова» та інші. У конкурсі «Пантоніма» своє вміння донес ... Читати далі »

Переглядів: 234 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

До Дня української писемності і мови класний керівник 4 класу Воронко Л.І, підготувала і провела відкриту виховну годину «Мова моєї родини», під час якої прозвучало з дитячих уст багато поетичних слів про любов до рідного краю, про мамину пісню, мамине слово. На заході виконувались пісні «Батьківська мова», «Я спитала у матусі». А щоб передати присутнім свій настрій та знання, радість і смуток діти розповідали гуморески, прислів’я, відгадували загадки про рідну мову.
Наприкінці свята прозвучала пісня «Одна калина», усім присутнім вручили емблеми «Говори українською» і пригостили запашним короваєм.

Переглядів: 212 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

Нещодавно на базі філії "Башарівська ЗОШ І-ІІ ступенів" відбулося засідання МО вчителів природничо-математичного циклу, метою якого було визначити застосування пректних технологій на уроках природничо-математичного циклу. Керівник МО Градова В.О. показала презентацію "Впровадження проектних технологій у навчально-виховному процесі". На засіданні з доповіддю "Метод проектів як засіб підвищення пізнавальної активності на уроках природничо-математичного циклу" виступила вчитель фізики філії "Башарівська ЗОШ І-ІІ ступенів" Петровська А.А. Також вона продемонструвала застосування проектних технологій на уроках фізики на прикладі створення моделей: "Вітрової електростанції" та "Сегнерового колеса". Казмірук Д.П. підготувала змістовну допо ... Читати далі »

Переглядів: 234 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

13 листопада у нашій школі радо зустрічали гостя зі штату Колорадо (США), волонтера Корпусу Миру - Тоні Фана. Під час зустрічі з учителями Тоні поділився своїми враженнями про Україну, розповів про систему освіти в Америці. Також він дав деякі поради щодо ефективного використання вчителем часу на уроці, а також презентував свій план проведення уроку. Волонтер відвідав урок англійської мови в 5 класі, під час якого провів майстер-клас з учнями щодо виконання лексичних вправ. Діти з великим захопленням слухали Тоні та з нетерпінням чекають нової зустрічі.

Переглядів: 212 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

З метою підвищення професійної майстерності вчителів початкової ланки на базі філії "Башарівська ЗОШ І-ІІ ступенів" відбулося засідання "круглого столу", в ході якого висвітлено питання впровадження інтерактивних методик на уроках в початковій школі у формі аукціону методичних ідей. Пальона В.В., класний керівник 2 класу, з учнями початкових класів підготувала вітальну листівку до Дня початкової освіти

Переглядів: 256 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

27 жовтня вчитель історії Новосад Г.С. провела відкритий виховний захід до 74-ї річниці визволення України від нацистів. Під час якого учні розповідали про трагічні події Другої світової війни, декламували вірші, виконували марш.

Переглядів: 203 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

Учні нашої школи на чолі з учителем історії Новосад Г.С. долучилися до археологічних розкопок Перенятинського замку 17 століття.

Переглядів: 220 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

Нещодавно в нашій школі за ініціативи шкільного учнівського самоврядування відбувся осінній ярмарок. Підготовка до свята тривала цілий тиждень.Готувалися не лише учні та вчителі, а й батьки. Тож у приміщенні школи розгорнулося справжнє торгівельне містечко. І чого тут тільки не було: тістечка та пряники, тортики та кексики, яблука, груші,гарбузи. Одягнуті у вишиванки продавці не лише жваво рекламували свій товар та закликали покупців, а й чудово виконували гуморески та сценки. Такі благодійні акції проходять у нашому навчальному закладі не вперше. Всі присутні отримали незабутні враження. Будемо чекати наступного ярмарку і готуватися заздалегідь

Переглядів: 228 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

«Школа має талант» - переконалися вихованці та педагоги філії "Башарівська ЗОШ І-ІІ ступенів". На загальношкільному конкурсі учні 5-9 класів мали змогу продемонструвати свої вміння та здібності. Журі відзначило яскравих, обдарованих, активних і непередбачуваних учнів нашої школи.
Дякуємо всім учасникам кастингу за незабутню демонстрацію багатогранних талантів.. Зичимо Вам творчої наснаги та злетів до нових висот!

Переглядів: 206 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

Уже доброю традицією стало проведення свята Осені в філії "Башарівська ЗОШ І-ІІ ступенів".Цього року учні 1 класу з класним керівником Павлишиною В.І. підготували захід "Осінь -чарівниця", під час якого розповідали вірші, виконували пісні, дякували осені за теплі дні, золоте вбрання, щедрі дарунки садів і городів.Глядачі підтримували учасників гучними оплесками. Завершилося свято пригощанням всіх присутніх смачним короваєм.
Такі свята дарують дітям не тільки гарний настрій, але й переконують, що школа- це осередок знань, добра й радості.
А тим час коридор школи нагадував лісову галявину, куди учні початкової школи принесли свої вироби.

Переглядів: 235 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

Уже доброю традицією стало проведення свята Осені в філії "Башарівська ЗОШ І-ІІ ступенів".Цього року учні 1 класу з класним керівником Павлишиною В.І. підготували захід "Осінь -чарівниця", під час якого розповідали вірші, виконували пісні, дякували осені за теплі дні, золоте вбрання, щедрі дарунки садів і городів.Глядачі підтримували учасників гучними оплесками. Завершилося свято пригощанням всіх присутніх смачним короваєм.
Такі свята дарують дітям не тільки гарний настрій, але й переконують, що школа- це осередок знань, добра й радості.
А тим час коридор школи нагадував лісову галявину, куди учні початкової школи принесли свої вироби.

Переглядів: 202 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

Напередодні Дня захисника України учні нашої школи взяли участь у святковому молебні, який відслужив настоятель Введенського храму с. Башарівка отець Степан. Під час богослужіння було освячено Державний прапор України. Учні школи, під керівництвом педагога-організатора Довгаль В.В,. привітали присутніх воїнів АТО зі святом, побажали здоров’я, миру та благополуччя, адже вони своїм прикладом показали як потрібно боронити рідну Батьківщину.
Наприкінці богослужіння всі разом на території храму на Алеї Слави висадили більше десятка дерев в честь тих бійців, які поклали своє життя на захист Батьківщини в зоні АТО

Переглядів: 231 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

12 жовтня напередодні дня святої Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України у нашій школі відбувся виховний захід «Героїв країна – моя Україна», який підготувала Петровська А.А. з учнями 9 класу. Під час якого учні декламували вірші, переглядали фрагменти фільмів на військово-патріотичну тематику, Захід був наповнений піснями. відеоматеріалами та сценками, які вражали своєю емоційністю. Усіх загиблих, які своїм прикладом показали як потрібно боронити рідну Батьківщину, вшанували хвилиною мовчання.

Переглядів: 246 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

До Дня захисника України та Дня українського козацтва в нашій школі між учнями 5-6 класів була проведена розважально-спортивна гра «Козацькі розваги». Учасники об/єдналися у дві команди «Патріоти» (6 клас) та «Орлята» (5 клас). Стрибки у мішках, подолання перешкод, біг «Осідлай коня» та інші конкурси проходили цікаво та весело. За підсумками змагань перемогу здобула команда «Патріоти». Захід продемонстрував прагнення молоді до здорового способу життя, повагу до народних традицій, бажання зберігати козацькі ігри та забави.

Переглядів: 237 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

У прекрасну пору року , коли шелестить падолистом ліс, і снує в лузі мереживо бабиного літа, час, коли червоні жоржини пломеніють над землею, немов дарують весь свій жар любові, приходить до нас свято – День Учителя. З нагоди цього в школі було проведено захід “Учительська мрія ”. Учні школи звернулися зі словами подяки до вчителів , подарувавши їм безліч пісень, віршів, сценок.

Переглядів: 213 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

З метою попередження жорстокості серед молоді, профілактики злочинів та правопорушень в учнівському середовищі психологом школи Бруякою Л.В. був проведений інформаційно-профілактичний захід «Профілактика булінгу». Під час заняття діти ознайомились із поняттям, формами, структурою булінгу, а також сформували навички відповідальної та безпечної поведінки з дітьми, які потерпають від насильства в школі

Переглядів: 225 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

У нашій школі відбулася зустріч з Зиновієм Суходубом. Автором прозових творів, сценаріїв телефільмів,заслуженим журналістом України, літературним критиком, режисером, який зняв у 2001 році авторські документальні фільми про Визвольну війну українського народу 17-го століття «За волю України» та «Поле нашої пам'яті», що здобули найвищу нагороду на Всеукраїнському фестивалі «Калинові острови» (2001).
У творчому доробку Зиновія Суходуба як письменника-літературознавця — статті, нариси, есеї у літературно-мистецьких часописах та збірниках, зокрема про Грицька Чупринку, Павла Тичину, Миколу Хвильового, Валер'яна Поліщука, Олександра Довженка, Василя Симоненка. У львівському видавництві «Апріорі» 2016 року вийшла книжка З. Суходуба «Ліна Костенко. Любов'ю-Пам'яттю Причастя: діалоги з Поетесою» у комплекті із компакт-диском відео- та аудіоматеріалів автора «Віч-на-віч з Україною

Переглядів: 235 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

З метою збереження життя та здоров’я учнів, які є безпосередніми учасниками дорожнього руху, в рамках місячника безпеки дорожнього руху «Увага! Діти – на дорозі!» в філії «Башарівська ЗОШ І-ІІ ступенів» було проведено низку заходів . Зокрема, класними керівниками були проведені бесіди: «Увага! Діти на дорозі!» (Крук Г.М., Воронко Л.І.), «Дорожня абетка» (Павлишина В.І.), «Правила дорожнього руху знай – життя і здоров’я зберігай» (Кавуза Н.С.), «Безпека руху дітей» (Павлишина Т.А.), «Правила дорожнього руху» (Павлишина О.М.), «Як поводити себе на дорозі» (Новосад Г.С.), «Безпека дорожнього руху» (Петровська А.А.).
Класні керівники також провели інструктажі з безпеки життєдіяльності, акцентували увагу на знаннях правил дорожнього руху.
Педагогом-організатором Довгаль В.В. серед учнів 1-9 класів був проведений конкурс малюнків «Дитина і в ... Читати далі »

Переглядів: 216 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

Щорічно 22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави. Минають роки, відлітають у вічність… Багато їх минуло з того тривожного часу, коли замовкли останні постріли над нашим краєм. Все далі і далі відходять ті грізні роки Великої Вітчизняної війни, але не згасає пам'ять про тих, хто віддав заради Перемоги своє життя. Шлях до перемоги був дуже важкий, він проходив через окопи і партизанські криївки УПА, через підпілля і гестапівські катівні, через розпач і віру, страждання і надію. У нашій школі з нагоди цього дня відбувся відкритий виховний захід «Партизанський фронт в Україні», який підготував класний керівник 8 класу Новосад Г.С.
Про події потрібно не лише пам’ятати, а й щоразу згадувати і дякувати нашим героям. Пам'ять не старіє з роками, вона дивиться на нас із старих фотографій, зі спогадів колишніх фронтовиків, і не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії перемоги над фашизмом. Учні мали можливість переглянути спога ... Читати далі »

Переглядів: 217 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

Уже вкотре учні обрали лідера учнівського самоврядування. Першим етапом у нелегкій боротьбі за почесну і відповідальну посаду стало висування кандидатів (2 учнів). Цікавою й емоційною була зустріч з виборцями, яких за списком нараховується 65 . Кандидати представляли свої передвиборчі програми, озвучували плани щодо своєї діяльності, відповідали на запитання учнів-виборців. Вирішальним для кандидатів був День виборів. Всі страшенно хвилювалися, адже багато хто прагне займати найвищі сходинки в учнівському колективі, утверджуючись як особистість та набуваючи нових рис характеру, які можуть стати вирішальними у виборі майбутньої професії.
Цього ж дня виборча комісія, на чолі з головою — педагогом-організатором Довгаль В.В., опрацювала бюлетні та оприлюднила результати. З відривом від найближчого конкурента перемогу здобула Павлишина Олена.
Тож побажаємо їй бути прикладом справедливості, вихованості для учнів, не розчаруватися у своїх починаннях та досягти омріяних ре ... Читати далі »

Переглядів: 232 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)

9 вересня Україна відзначала День фізкультури і спорту. З нагоди цього свята в нашій школі з 04 по 08 вересня проходив тиждень фізкультури і спорту. Розпочався він урочистою лінійкою, на якій відбулося шикування команд,захист емблем.
З учнями початкових класів були проведені рухливі ігри на перервах, ігри з м’ячем та скакалкою.
Протягом тижня проводилися змагання з легкої атлетики.
Такі заходи і надалі будуть проводитись , бо вони зміцнюють силу і здоров'я наших вихованців.

Переглядів: 236 | Додав: AllaPetrovska | Дата: 06.05.2019 | Коментарі (0)