П`ятниця, 29.03.2024, 09:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

12:38
Відкритий урок з історії у 9 класі

Історія - наука про минуле і сучасне, це бачення і судження кожної особистості на ті чи інші історичні процеси, явища, події.
Нещодавно Новосад Г.С. провела відкритий урок з історії у 9 класі на тему "Розвиток освіти і науки на території України в І пол.19 ст.". Працюючи в групах, учні визначали позитивні і негативні риси розвитку культури в І пол.19 ст., досліджували і порівнювали розвиток освіти на території західноукраїнських земель та Наддніпрянської України. Опрацювавши історичні документи, аналізували ставлення російського уряду до освіти і науки на території України. Переглянувши відеофільм, діти довідались про відкриття вищих навчальних закладів в І пол.19 ст., на Україні, а також досягнення науковців в той період. Отримавши випереджувальні завдання, учні доповідали про українських вчених - Остроградського (Кісельов Д.), Максимовича (Вальчук Л.), Вознюк Ангеліна ознайомила з розвитком освіти на Рівненщині. З неабиякою цікавістю учні переглядали спогади жительки с. Башарівка Новосад Є.О. про навчання і школу в селі.
Уроки Новосад Г.С. - це уроки-дослідження, це вміння поєднувати минуле і теперішнє, це навчання учнів мислити, відстоювати свою точку зору, дискутувати, давати свою оцінку історичним подіям.

Світлина від Башарівка школа.
Світлина від Башарівка школа.
Переглядів: 238 | Додав: AllaPetrovska | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]