Субота, 20.04.2024, 11:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

12:21
Всесвітній день української хустки.

7 грудня – вдруге відзначається Всесвітній день української хустки.

Здавна хустка вважалась українським національним аксесуаром, який зберігає в собі старовинні традиції. Хустка є символом прихильності, любові, вірності, прощання та скорботи, Це — невід’ємна частина української культурної спадщини.

Хустина є оберегом жінки з давніх-давен. Коли дівчина виходила заміж, то одягала на голову хустку. Хустка була її оберегом, оберегом сім’ї, родини. Вона була маркером соціального стану жінки. Молодиці носили білі або яскраві хустки, старші жінки — темні, вдови — чорні. Незаміжні дівчата часто вив’язувались вінкоподібно.

Саме хустка свідчила про рівень достатку родини. Заможні жінки зазвичай купували дорогі шовкові та вовняні хустки. Про коштовність хусток свідчить той факт, що за польської влади на Західній Україні чоловік повинен був десять днів працювати аби купити своїй дружині хустку.

Започатковане свято з метою, аби об’єднати жінок різного фаху, віку для збереження українських традицій. З нагоди цього дня українки беруть участь у флешмобі «Зроби фото з хусткою» .Учениці  Башарівської гімназії також долучилися до нього.

Переглядів: 190 | Додав: remiks1999999999 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]