П`ятниця, 26.04.2024, 12:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

11:26
«Українська мова - це серця мого подих»

Українська мова - це серця мого подих,

Ти – небесна ласка, ясна височінь.

Ти для мене, мово, як ковток повітря.

Ти – моє майбутнє й синя далечінь.

Любити, шанувати, плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. Щороку 9 листопада в Україні відзначають чудове свято – День української мови та писемності. Учні Башарівської гімназії також долучилися до заходів, які провели вчителі української мови та літератури, в ході яких мали змогу доторкнутися до давніх сторінок історії виникнення писемності, почерпнути життєвий досвід із джерел народної творчості.

   З учнями 5 класу вчителькою української мови Довгаль В.В. була проведена лінгвістична гра «Юні мовознавці», під час якої школярі дізналися багато цікавих фактів про Нестора Літописця. Впродовж заходу учасники мали змогу поринути у багатий світ краси і принад української мови. Цікаві ігри «Розгадай шифр», «Відгадай за назвами  предмети», «Анаграми», «Відшукай» викликали інтерес, сприяли розвитку креативності, вчили бути   спостережливими, кмітливими та винахідливими.

Інтелектуальні здібності діти демонстрували під час розгадування ребусів та кросвордів, розв’язуванні граматичних прикладів та морфологічних шарад. Відзначення Дня української мови та літератури дало змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу.

Переглядів: 120 | Додав: remiks1999999999 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]