Четвер, 25.04.2024, 18:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

12:14
У мовознавчій кав’ярні «Слово» відпочивали учні 7 та 8 класів.

З метою зміцнення позицій державної мови в культурному та інформаційному просторі 21 лютого у філії «Башарівська ЗОШ І-ІІ ступенів», учителі провели низку цікавих заходів, зокрема:
- бесіди «Українці. Хто ми?» (Мамчур Н.С.), «Мово рідне, слово рідне» (Петровська А.А.),
- виховну годину «Мужай, прекрасна наша мово!»( Крук Г.М.).
Класні керівники Павлишина В.І. та Пальона В.В. з учнями 2-3 класів провели конкурс мовознавців «Влучне слово».
Учитель української мови та літератури Павлишина О.М. для учнів 5,7-8 класів організувала цікаві заходи. Перш за все привернув увагу школярів мовний патруль «Антисуржик» і акція «Веселий наголос». Під час акції діти із здивуванням дізнавалися про правильне наголошування знайомих слів та унормоване вживання українських відповідників замість кальок з російської мови.
З п’ятикласниками було проведено інтелектуальну гру «Магістр українського слова». Між собою змагалися команди «Словограй» та «Дивослово». Найбільше емоцій під час гри викликали конкурси «Пантоніма» і «Шифрувальник». Усі учасники заходу були нагороджені пам’ятними медалями.
У мовознавчій кав’ярні «Слово» відпочивали учні 7 та 8 класів. До їхніх столів подавали оригінальне меню: салати «На швидку руку», «По-українськи», вітамінний «Вінегрет», соковмісний напій «Фразеологічний коктейль», піцу «Паралелі», гарячу страву «Смакота в горнятках». Родзинкою філологічного частування стала страва від господині кав’ярні «Загадкова нотка».
Учитель української мови Довгаль В.В. з учнями 9 класу провела тематичний диктант «Мова – душа народу», а Чуліпа О.М. з учнями 6 класу - мовознавчу вікторину «О слово рідне».
Класний керівник 6 класу Кавуза Н.С. зі своїми вихованцями створили фотоколаж «Рідна мова очима дітей»
Проведення таких мовознавчих заходів у школі сприяє формуванню розуміння того, що ми – українці, єдиний народ, і наша мова – неповторна.

Світлина від Башарівка школа.
Світлина від Башарівка школа.
Переглядів: 231 | Додав: AllaPetrovska | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]