П`ятниця, 26.04.2024, 22:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

11:35
«У царстві рідної мови»

Мова для людини – це як крила для пташки: вона їх не відчуває, але без них злетіти не може. А наша українська мова – справжнє диво. У цьому переконалися учні Башарівської гімназії, адже дехто вважав, що досконало володіє рідним словом. Взявши участь у цікавих заходах, діти переконалися, що наша мова настільки багата, що захоплюватися нею можна безмежно.

Учителькою української мови та літератури Павлишиною О.М. з учнями 6 класу було проведено гру-мандрівку «У царстві рідної мови». Змагалися між собою команди «Ромашка» і «Барвінок». З незначною перевагою перемогла команда «Барвінок».

Восьмикласники перевірили свою ерудицію під час відеовікторини «Прислів’я та приказки». У фотоквесті, що відбувся між учнями 8-9 класів, під час якого школярі мали виконати та сфотографувати 5 завдань: знайти книгу, яка допомагає вивчити усі літери української абетки, відшукати збірку українського поета, яку перекладено більш, ніж ста мовами світу, написати на дошці найдовше слово української мови, зробити фото у вишиванці та за допомогою підручних засобів викласти найменш вживану літеру української мови, намалювати ребус до слова «мова», перемогла команда 9 класу.

Проведення таких мовознавчих заходів у школі сприяє формуванню розуміння того, що ми – українці, єдиний народ, і наша мова – неповторна.

Переглядів: 123 | Додав: remiks1999999999 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]