П`ятниця, 29.03.2024, 10:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

14:19
тиждень історії

«Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани», – цей безсмертний вислів М.Т. Рильського відомий, напевно, кожному українцеві. Дійсно, важко переоцінити роль історичних знань для життя людини, адже саме досвід минулого сприяє формуванню свідомої особистості, яка здатна орієнтуватися в сучасних політичних та соціокультурних процесах. На сучасному етапі нагальною потребою є виховання у школярів активної громадянської позиції, рис патріотизму, релігійної та національної терпимості, що не можливо без поширення правових та історичних знань.

 Із 15 по 19 лютого у школі проходив тиждень історії. Учні поринули у світ цікавого «історичного» життя, відчули себе справжніми мандрівниками складними, але захоплюючими стежинами минувшини.

Впродовж тижня вчителькою історії Новосад Г.С. були проведені різноманітні заходи: вікторина «Подорож   Київською Руссю» (7 клас), брейн-ринг «Козацька доба в історії України» (8 кл.), гра «Супер історик» (9 кл.), конкурс малюнків, присвячений подіям на Сході. У вікторині «Подорож Київською Руссю» перемогла команда «Дружба». У брейн-ринзі найактивнішими були Проказюк Р., Павлишина А.,Гладун Д.,Ярмусь С.,Чмирук І.  У грі «Супер історик» взяло участь 5 дев’ятикласників. Перемогу здобула Малецька Сніжана. Куріч Рувим і Пальона Юрій організували тематичну виставку, присвячену героям Небесної сотні.

Також упродовж усього тижня учні переглядали історичні фільми, презентації та відео-ролики на історичну тематику, які залишили глибокий слід у пам’яті підростаючого  покоління.

Кожна людина має своє коріння, гармонійно розвинену особистість не можна уявити без глибоко усвідомленого почуття національної гідності.

Всі ми, вся наша велика шкільна родина живемо в історії, живемо історією своєї батьківщини, свого краю, свого роду. Людина лише тоді стає активним членом суспільства, коли досконало знає, хто вона, якого вона роду.

Переглядів: 167 | Додав: rpavluk683 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]