Четвер, 25.04.2024, 10:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

23:34
Гей, на наших вечорницях Хто сумний – розвеселиться!

З-поміж найбільших зимових свят чи не найвеселішим та найочікуванішим був день Андрія, 13 грудня, коли, за українським звичаєм, молодь збиралася в одній хаті на так званих вечорницях, влаштовуючи там усілякі забави.

Зимовими вечорами на Андріївських вечорницях панує неповторний дух жартів та веселих пісень, там ллється повноводною рікою мелодійна українська пісня , там парубки демонструють свою кмітливість, а дівчата, наче квіточки, - свою чарівність.

Останні роки національний колорит все більше набуває популярності на святах - і це безперечно. Вся Європа захоплюється нашими неповторними стравами, традиціями, красою природи і дівочої вроди...

З метою відтворення обряду у філії «Башарівська гімназія» класним керівником 8 класу Павлишиною Тетяною Анатоліївною були проведені Андріївські вечорниці.  Веселі конкурси, чарівне ворожіння, смачна калита - все дарувало радість. Але особливо були до смаку варенички , пампушки,  солодощі та калита. . Гучне свято подарувало багато позитиву та незабутніх емоцій як глядачам, так і учасникам дійства.

 

Переглядів: 133 | Додав: remiks1999999999 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]