П`ятниця, 26.04.2024, 04:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

14:40
До 150-річчя від дня народження Лесі Українки

До 150-річчя від дня народження української поетеси Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач) учні Башарівської гімназії  взяли участь у  челенджі  "Читаємо разом, читаємо вголос твори Лесі Українки". Поціновувачі великого таланту Лесі Українки  декламували вірші, щоб укотре серцем і душею доторкнутися до поетичного спадку цієї феноменальної жінки.

25 лютого 2021 року виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки - однієї із центральних постатей в історії національної культури. Поетеса збагатила українську поезію новими темами й мотивами; досконало володіючи катренами й октавами, сонетами й оригінальними строфічними будовами, використовуючи гекзаметр, верлібр, п'ятистоповий ямб, вона збагатила строфіку, ритміку й метрику української поезії.

З нагоди відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки в Башарівській гімназії з учнями 5 класу учителькою української мови та літератури Довгаль В.В.  була проведена літературна година  «ЧАРІВНИЙ СВІТ ЛЕСИНИХ МРІЙ». 

Метою якої було ознайомити дітей з життєвим та творчим шляхом Лариси Петрівни Косач (Лесі Українки), її творами, які надихають, додають сил та впевненості; виховання почуття патріотизму, національної гідності та особистої відповідальності за майбутнє нашої Батьківщини, надання можливості дітям висловити думки і власне світобачення, проявляючи свою творчість, креативність та оригінальність.

Учні вкотре намагалися доторкнутися до поетичного спадку цієї  феноменальної жінки. З портрета дивилися на школярів задумливі, сповнені глибокого душевного та фізичного болю очі, а вуста ніби промовляли: «Ні! Я жива! Я  буду вічно жити!»

Під час виготовлення лепбука  «Стежками Лесі Українки», який складався зі сторінок «Родина Лесі Українки», «Біографія», «Цікаві факти з життя Лесі Українки», «Збірки поезій», «Афоризми», учасники дізналися багато цікавої інформації про різнобічне обдарування Лесі, про дивовижні факти з її життєпису.

     П’ятикласники  також здійснили віртуальну подорож до рідного Лесиного села Колодяжного.

      Гомінливим потічком велася розмова далі, переплітаючись з рядками поезій славної дочки Прометея, яка своїм словом і власним життям виховала мільйони борців за національну незалежність.

Переглядів: 170 | Додав: rpavluk683 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]