Четвер, 28.03.2024, 15:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

13:48
Літературно – музична композиція «Музи генія»

Про кохання Тараса Шевченка написано численні спогади, наукові дослідження, романи, поеми. Але, певна річ, далеко не все сказано. У тому, кого і як кохає велика людина, та й звичайна 
теж, розкривається історія цілого покоління, атмосфера часу. 

                                

         Глибше розкрити сутність поета допомогла літературно – музична композиція «Музи генія», проведена 24 лютого 2014 року вчителем української мови та літератури Павлишиною О. М. Доторкнувшись цієї делікатної теми, учасники і глядачі спробували піднестись до вершин духу генія, зрозуміти думки і почування великого Кобзаря. Під звуки ліричних мелодій перед глядачами
 пропливли постаті сусідської дівчини Оксани Коваленко, яку юний Шевченко щиро кохав і проніс її світлий образ до кінця свого життя, граціозної Ганни Закревської, прекрасної і доброї княжни Варвари Рєпніної, яка втратила голову від кохання до відомого поета, стриманої Агати Ускової, котра змусила Шевченка так гірко розчаруватися, юної Катерини Піунової і корисливої Ликери Полусмак. 
 Ролі жінок, яких кохав Шевченко виконали учениці 9 класу Гринюк М., Новосад О., Сідлярук М., Ковальчук О., Ковальчук П., Горопаха В. Майстерно зіграв роль Тараса Шевченка учень 11 класу Бобко Аркадій. Поетичні рядки, написані поетом під впливом пережитих почуттів майстерно читала Довгалюк Руслана.Ліричні відступи душевно озвучували ведучі Собчук Мирослава і Кашуба Ольга.
Присутні усвідомили, що Тарас Шевченко був звичайною людиною і прагнув звичайного 
 людського щастя: біленьку хатиночку з вишневим садком, люблячу дружину і діточок. До останньої миті свого не простого життя шукав «рай», але… Не одружився, не встиг, пішов у вічність одиноким, з тугою за Україною. Уже хворим, зболеним чекав весни, щоб поїхати на батьківщину. Повернувся до матері – України в труні і пам’яті народу.


 



 



 

Переглядів: 505 | Додав: AllaPetrovska | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]